Wymieniłem filtr p-pyłkowy na MANN z aktywnym węglem jakiś 1000km temu i smród nie powrócił. Nic nie uszczelniałem tylko zamieniłem stary na nowy. Od tamtego momentu cały czas AUTO AC od 18-22 C i zero smrodu.
[O2 Fl] Smród z klimy a szczelność filta pyłków - TEST
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez krzysnChłopaki, przypadkiem trafiłem na coś takiego:
liqui molly
Na allegro jest dostępny w cenie około 50 zł. Próbował ktoś ?
Plak lepiej może czyści nawiewy, ale ten zapach.....Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
Wolfmat
Witam , miałem taki sam przypadek jak gruto, , po opublikowaniu jego fotek zrobiłem to samo I TO DZIAŁA !!!,. Chcę koledze dać POMÓGŁ tylko nie wiem jak , jestem tu nowy nigdzie nie ma znaczka u kolegi pomógł . Twierdzę że każdy któremu to zadziała powinien wyróżnić kolegę - u mnie zdaje egzamin - własnie przyjechalem z Łodzi - i pierwszy raz bez bólu głowy , a w autku pachnie
Komentarz
-
innova
Zamieszczone przez grutoA JUTRO DO ALLIEGO na wiruska
Komentarz
-
innova
czy chodzi o to gdyby w razie czego do serwisu trzeba było jechać na coś poważnego , wtedy wgrać oryginalny??
1) wgrywasz podkręconą mapę tylko jak ruszasz w trasę
2) w pozostałych przypadkach jeździsz na mapie oryginalnej żeby nie przyspieszać zużycia (każdy szczery mechanik Ci powie, jakie mogą być i są następstwa chiptuningu - ja kilka swoich doświadczeń również mogę dopowiedzieć)
wgranie mapy to około 2min więc można oktawkę przygotowywać do lotu w miarę potrzeb
no a temat ASO który poruszyłeś to też istotna sprawa. Mając mapy w garści nie będziesz musiał w kolejce do chiptunera się ustawiać.
Komentarz
-
Ostatnio zaopatrzyłem się w filtry weglowe firmy MFilter i one maja juz oklejone boki gąbką. Jutro wrzuce fotki. Wchodzą dosc ciasno, bo trzeba je wciskac na przemian z jednego i drugiego konca. Istnieje mozliwosc zbiorowego zamowienia, bo mam dobry kontakt z dostawca. Ceny w granicach 40 pln/szt. Jesli bedzie zainteresowanie, to moge sie dokladnie dopytac.@200KM
Komentarz
-
-
innova
Zamieszczone przez ali7Jutro wrzuce fotki
Komentarz
-
Zamieszczone przez innova2) w pozostałych przypadkach jeździsz na mapie oryginalnej żeby nie przyspieszać zużycia (każdy szczery mechanik Ci powie, jakie mogą być i są następstwa chiptuningu - ja kilka swoich doświadczeń również mogę dopowiedzieć)
Jakoś są osoby na forum co już mają ponad 50k km po chipie i nic im się nie dzieje. Jak masz dobrze napisany program to co ma się stać? Wiadomo, że jak będziesz po programie (czy nawet na serii) jeździł jak debil to możesz każdy podzespół samochodu "zabić".
EOT
Komentarz
-
-
Z życia wzięte:
Miałem dzisiaj kolejną lekcję jazdy, a że było dość gorąco, to pan instruktor włączył klimatyzację. Po chwili zapytał mnie: "Cítíte to taky?". Jako że poczułem opisywany na forum zapach "starej szmaty", a wątki o klimatyzacji prześledziłem dokładnie*, to od razu powiedziałem w czym rzecz. Powiedziałem mu o suszeniu instalacji klimatyzacji przez wentylację przed końcem jazdy oraz o patencie z uszczelką. Obiecałem mu przynieść wydrukowaną "solucję", ale chyba po prostu kupię tę uszczelkę i załatwimy to od ręki.
* - Jednak nie na tyle dokładnie, żeby zapamiętać, jak się dostać do tego filtra pyłkowego, aby go wyjąć i okleić uszczelką. Możecie mi proszę napisać, jak się do niego dostać?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kytutrZ życia wzięte:
* - Jednak nie na tyle dokładnie, żeby zapamiętać, jak się dostać do tego filtra pyłkowego, aby go wyjąć i okleić uszczelką. Możecie mi proszę napisać, jak się do niego dostać?@200KM
Komentarz
-
Komentarz